Voordelen van samenwerken met een VA

Voordelen van samenwerken met een VA

Als ondernemer heb je wellicht urenlang gepiekerd, talloze reviews doorgespit en mensen horen praten over hun liefde voor hun Virtuele Assistent. Misschien is het nu eindelijk tijd om die investering voor jezelf te overwegen. Geweldig nieuws! Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het inhuren van een virtuele assistent voor jouw bedrijf. Deze voordelen zijn mogelijk al deel van je overwegingen geweest, maar wie weet ontdek je er ook nog wel een paar die je nog niet had overwogen bij het maken van deze belangrijke beslissing.

Samenwerken en teamwork: Een verrassende ontdekking.

Ja, je leest het goed. Het nummer 1 aspect dat mij ook verraste, is het belang van samenwerken en teamwork. Als ondernemers zijn we gewend aan het nemen van beslissingen en het jongleren met alle uitdagingen die ondernemerschap met zich meebrengt. Echter, het aspect van teamwork bij het opbouwen van een team heeft me echt positief verrast.

Vaak zitten onze gedachten gevangen in ons hoofd, en er zijn twee veelvoorkomende scenario’s:

  1. We laten onze gedachten ons overweldigen, ze lijken groter dan ze werkelijk zijn, en we bevriezen, waardoor we geen actie ondernemen.
  2. We zijn simpelweg zo overweldigd door onze gedachten en alles wat er speelt, dat we ze volledig vermijden tot ze zich op een kritiek punt bevinden, waardoor we overhaaste beslissingen nemen in noodsituaties.

Dit is waar een Virtual Assistant direct een einde aan kan maken. Ja, je leest het goed, direct…

De onschatbare waarde van meningen en suggesties

Het is moeilijk te ontkennen dat meningen en suggesties van onschatbare waarde zijn. Als mensen zijn we niet ontworpen om alles alleen te dragen en in ons eentje door het leven te gaan, zowel in persoonlijk als zakelijk opzicht.

Ondernemerschap kan soms eenzaam aanvoelen, en ik weet dat jullie dat maar al te goed begrijpen. Elke dag achter je laptop zitten, werken aan je bedrijf, helemaal in je eentje? Zelfs als je van nature introvert bent, wil je dat niet elke dag. Hier komt een ander geweldig voordeel van een virtuele assistent om de hoek kijken: je hebt een ingebouwde partner. Ze doet niet alleen haar uiterste best om de dingen te regelen waar jij geen tijd voor hebt, maar ze fungeert ook als klankbord, brainstormpartner en iemand om virtueel mee te converseren. Het inschakelen van een teamgenoot biedt een ander perspectief en leidt tot nog betere ideeën dan je alleen zou kunnen bedenken. Samen staan we sterker, en met een VA heb je altijd een waardevolle medewerker aan je zijde.

Een investering in groei en efficiëntie

Het aannemen van een nieuw teamlid voor je bedrijf is zonder twijfel één van de meest waardevolle investeringen die je kunt doen, ongeacht het aspect van je leven. Plotseling heb je iemand aan je zijde die net zo gepassioneerd is over jouw succes en je bedrijf als jijzelf – misschien zelfs nog meer – en je Virtual Assistant (VA) staat klaar om voor alles te zorgen.

Je hoeft niet langer te beginnen met e-mails waarin staat: “Sorry voor de vertraging in mijn reactie…”.

Het verlies van klanten omdat je hun aanvragen kwijtraakt in een overvolle inbox behoort tot het verleden.

Al je communicatie en interacties met klanten zijn nu vlekkeloos.

Je social media pagina’s stralen nu de uitstraling uit waar je altijd van hebt gedroomd.

Nieuwsbrieven? Check!

Je schrijft snel een concept voor een blog, en voilà, het wordt bewerkt, professioneel opgemaakt en op tijd gepubliceerd.

Versterk je zwakke punten en til je bedrijf naar een hoger niveau

Laten we eerlijk zijn, als ondernemers hebben we niet altijd de diepgaande kennis van elk platform, systeem, de meest efficiënte manier om elke taak uit te voeren, of de laatste veranderingen in die soms mysterieuze algoritmes. We hebben onze bedrijven vanaf de grond opgebouwd en enige mate van succes bereikt. Nu willen we in die flow blijven natuurlijk. Hier is een eenvoudig advies: waarom zou je niet iemand inhuren die beter is dan jij in een specifiek vakgebied?

Het aannemen van een Virtual Assistant betekent vaak dat je je zwakke punten versterkt. Ik geloof sterk dat er altijd iemand is die beter is in een bepaalde taak dan ikzelf. Als ik die persoon niet kan inhuren, leer ik van hen en werk ik aan het verbeteren van mijn eigen vaardigheden, zodat ik blijf groeien totdat ik wel die persoon kan inhuren die beter is dan ik. We streven altijd naar uitmuntendheid en schuwen geen uitdagingen, maar dat betekent niet dat je alles alleen moet doen. Door een team op te bouwen, zorg je ervoor dat je bedrijf altijd op zijn best presteert en dat je resultaten consequent de lat overschrijden.

Vind de juiste persoon voor de taken die je niet leuk vindt of die gewoon tijdverspilling zijn. Laat die persoon dat werk doen, en uiteindelijk zal alles soepeler verlopen en in de meest bekwame handen zijn. Met een VA kan je jouw bedrijf naar een nieuw level brengen.

Efficiëntie door organisatie: Laat het tijdrovende werk achterwege

Laten we eens stoppen met het wiel steeds opnieuw uit te vinden.

Ik hoor bijna wekelijks van potentiële klanten dat de herhaling van hun dagelijkse taken hun creatieve energie opslurpt. Velen van ons hebben de nieuwste CRM-systemen of geavanceerde taakbeheertools aangeschaft en wilden die “nog even instellen”.

Hoewel deze systemen geweldig zijn om onze dagelijkse taken te automatiseren, kan het opzetten ervan een ontmoedigende taak zijn. Vragenlijsten, sjablonen, voorstellen… ze kunnen ons werk efficiënter maken als ze eenmaal zijn ingesteld, maar ze verschijnen niet zomaar uit het niets. Zelfs een eenvoudig factureringssysteem, sjabloon of planning kan al een wereld van verschil maken voor je bedrijf.

Je Virtual Assistant kan al deze zorgen wegnemen en een systeem ontwikkelen dat perfect is afgestemd op jouw behoeften, werkroutines en bedrijf. Ze kunnen het CRM voor je opzetten, e-mailsjablonen maken, indrukwekkende voorstellen en brochures ontwerpen, en je de fijne kneepjes leren om alles naadloos te gebruiken. Met hun hulp wordt organisatie een krachtig hulpmiddel om efficiënter te werken en meer tijd te hebben voor creativiteit en groei.

Geen overheadkosten: Efficiënt en kostenbesparend

Laten we eens kijken waarom het inhuren van een Virtual Assistant (VA) een slimme keuze is in vergelijking met het aannemen van een vaste medewerker in loondienst. Stel je voor dat je de beslissing hebt genomen en klaar bent om een nieuw teamlid aan boord te brengen. Wat komt er dan allemaal bij kijken?

✔️ Je moet kantoorruimte vinden
✔️ …en een bureau
✔️ …en een nieuwe computer.
✔️ Je elektriciteitsrekening zal waarschijnlijk stijgen.
✔️ Je moet nu je WiFi delen met een andere medewerker… en je werkruimte. De hele dag. Elke dag.

Werken met een VA biedt je het beste van beide werelden. Ze zorgt voor haar eigen technologische benodigdheden en werkruimte en betaalt haar eigen rekeningen voor elektriciteit. Ze neemt niet dagelijks ruimte in beslag, wat haar in staat stelt bewust met haar tijd om te gaan en een sterke werkrelatie met jou op te bouwen. Bijvoorbeeld, je ziet haar misschien slechts 60 minuten tijdens jullie maandelijkse Zoom-gesprek of een wekelijkse call, de keuze is aan jou. In ieder geval komt ze goed voorbereid om die tijd optimaal te benutten. VA’s zijn professionals in tijdbeheer en het vermijden van afleidingen, zodat wanneer ze met tijdregistratie voor jou werken, ze volledig gefocust zijn en elke minuut van hun werkdag maximaliseren.

Geen gedoe met maandelijkse belastingen en meer.

Wanneer het tijd is om je kantoormedewerker uit te betalen, moet je niet vergeten om sociale bijdragen en extralegale voordelen in rekening te brengen.

Wanneer je echter samenwerkt met een Virtuele Assistent, hoef je je geen zorgen te maken over deze extra taken op je to-do lijst.

Schakel een expert in voor jouw specifieke behoeften

Je hebt alles onder controle en alles loopt op rolletjes… op dat ene gebied na. Ik snap het. Het kan een haat-liefdeverhouding met sociale media zijn, of je inbox en planning kunnen gewoon te veel zijn om bij te houden terwijl je gezond blijft. Misschien ben je op zoek naar hulp bij bloggen en Pinterest.

Wanneer je een Virtuele Assistent (VA) inhuurt, heb je de mogelijkheid om precies te definiëren waar je de meeste hulp bij nodig hebt en alleen iemand in te schakelen voor die specifieke taken. Het mooie hiervan is dat je de VA kunt vinden wiens expertise precies overeenkomt met jouw specifieke behoeften, in plaats van te kiezen voor een “duizendpoot,” zoals het gezegde luidt. In mijn VA-team heb ik niet alleen de top VA’s in de branche, maar ook een geavanceerd matchingproces. Ik match je met de persoon die jouw uitdagingen met nauwkeurige expertise en vaardigheid kan aanpakken, en die ook goed bij je persoonlijkheid en merk past.

Meer tijd: Een kostbare hulpbron

Tijd is een kostbare hulpbron die we nooit kunnen terugkrijgen nadat hij voorbij is en die we niet kunnen kopen als hij eenmaal is verbruikt. We horen voortdurend dat we moeten evalueren wat echt waardevol is in het leven en wat daadwerkelijk het verschil maakt in ons bedrijf. Het stellen van moeilijke vragen, zoals “Wat is mijn tijd waard?” is essentieel. Stel je voor dat jouw tijd letterlijk €200 per uur waard is, maar je besteedt deze waardevolle tijd aan taken zoals het versturen van facturen en het organiseren van sociale media. Deze taken vertragen je creativiteit en de groei van je bedrijf. Deze vicieuze cirkel is voor velen herkenbaar, nietwaar?

Wat zou je kunnen bereiken als je elke week 5 extra uren had om te besteden aan activiteiten die de groei van je bedrijf bevorderen? Wat als de taken die je VA wekelijks voor je uitvoert, jou 10 extra uren per week zouden geven? Hoe zou dit er in de praktijk uitzien in jouw leven?

Geniet van het leven met een VA aan je zijde

Lunchen met die vrienden die je niet meer uitnodigen omdat je altijd “te druk” bent.

Word lid van die mastermindgroep waar je al lang over nadenkt – of start er zelf een!

Echte gezinstijd! Wees volledig aanwezig, zonder je telefoon, terwijl je met je dierbaren bent.

Met de feestdagen in aantocht, heb je nu eindelijk de tijd om dit echt te vieren.

Denk aan ski-reizen en strandvakanties.

Gun jezelf de tijd om te ontspannen en een Netflix-marathon te houden.

Dit is de realiteit van het leven met een VA aan je zijde.

Als je alle details wilt bespreken en wilt ontdekken hoe ik je kan helpen, vul dan het intakeformulier in. Ik neem snel contact met je op.

Case Study | Online Product Academy

Bron Online Product Academy https://onlineproductacademy.com/case-study-het-verhaal-van-ilse Ilse Schops van Hands-on Hero maakte het waar en leeft haar droom. Of toch bijna. Want terwijl haar balans tussen

Lees verder »