Hoe ik begon als ondernemer

Een ondernemersdroom?

Dat heb ik nooit gehad maar kijk…vandaag ben IK een ondernemer en oh boy, wat is dit fantastisch!

In 2003 ben ik afgestudeerd en met mijn bachelor Office Management op zak heb ik onmiddellijk een job gevonden en tijdens mijn hele loopbaan carrière heb ik ook nooit zonder een job gezeten.

Ik heb me ook altijd goed gevoeld in mijn jobs en vanaf het moment dat ik niet meer heel content was, zocht ik een andere job en dat proces liep steeds erg vlot.

Tot Covid uitbrak en ik in mijn functie als Office Manager van een e-commerce bedrijf op tijdelijke werkloosheid wegens Covid werd gezet. Want een Office Manager als er geen personeel ‘at the Office’ was, was dus ‘even’ niet nodig. Dat ‘even’ werd bijna een volledig jaar en in dat jaar ben ik tot veel inzichten gekomen. Ik heb 2 zoontjes en oh wat was het leuk om een moeder te zijn die haar kinderen elke ochtend naar school kon brengen en om 15u weer steevast aan de schoolpoort stond om ze weer op te pikken. Mooi weer? Even een wandeling maken. Veel was? Gauw een machine opzetten. Lege koelkast? Even naar de supermarkt bollen….. Ja, aan dit leventje wende ik wel.

En dan kwam het goede?? nieuws dat ik terug mocht opstarten in mijn toenmalige job als Office Manager. Een job dichtbij huis, mét bedrijfswagen, mét tankkaart, mét Iphone, mét, mét, mét….Maar ik moest wel aanwezig zijn op kantoor tussen dat en dat uur.  Is dat abnormaal? Helemaal niet! Kon ik dit nog? Absoluut niet! Het gouden kooi verhaal kennen we allemaal.

Elke dag knaagde het aan mij, want ik wilde vrijheid, zelf kiezen waar en wanneer ik wilde werken, meer variatie in mijn takenpakket, meer uitdaging, meer bij mijn gezin zijn.

Oplossing? Uitbreken én ondernemer worden! Dat is dan ook exact wat ik gedaan heb.

Omdat ik al 18 jaar ervaring had in administratie was mijn keuze niet moeilijk. VIRTUEEL ASSISTENT. Dat zou ik worden én ben ik geworden op 1 oktober 2021.  Administratie is iets waar elke ondernemer mee te maken krijgt in zijn onderneming dus genoeg klanten te vinden hiervoor maar waar er nóg meer nood aan is, is een VA met technische kennis dus in december ’21 ben ik gestart met het 1-op-1 traject Technische Virtuele Assistent bij Silke van den Broeck van Support your Business en heb ik véél bijgeleerd!

Ik ben momenteel dus een zeer happy onderneemster die élke dag nog bijleert en dat zal waarschijnlijk ook nooit stoppen. Ik heb op mijn 40ste mijn roeping gevonden en geniet van het ondernemersleven dat alles biedt waar ik een jaar geleden alleen nog maar van had kunnen dromen. Dreams can come true, dat is duidelijk gebleken.