Case Study | Online Product Academy

Bron Online Product Academy

https://onlineproductacademy.com/case-study-het-verhaal-van-ilse

Ilse Schops van Hands-on Hero maakte het waar en leeft haar droom. Of toch bijna. Want terwijl haar balans tussen werk en gezin helemaal op punt staat, kan haar omzet nog omhoog. En daarvoor rekent ze op haar online producten. Work in progress, maar wat ziet haar pad er veelbelovend uit. Duik je mee in haar inspirerende verhaal?

Maak kennis met Ilse Schops uit Genk: getrouwd, mama van 2 zonen van 10 en 7 jaar en online business owner. Met Hands-on Hero begeleidt ze virtual assistants in 1-op-1-mentortrajecten en is ze een succesvolle matchmaker tussen opdrachtgevers en VA’s. Combineer dat met de online producten in haar shop, en je voelt meteen dat Ilse van aanpakken weet. Een bezige bij die knalt in haar onderneming, maar enkel op haar eigen voorwaarden. Want haar gezin is heilig.

FAMILY FIRST … EN TOCH MEER VERDIENEN

Het motto van Ilse: enjoy the little things. Een eenvoudige boodschap die ze ook haar kinderen wil bijbrengen. En dat lukt aardig. Bewijs daarvan zijn de vrolijke snoeten van de jongens na een gezellig dagje thuis, kracht bijgezet door de enthousiaste uitroep dat het vandaag de leukste dag van hun leven was. Daar smelt je van, toch?

“Zonder het zelf te beseffen, liggen mijn 2 zoontjes aan de basis van Hands-on Hero”, vertelt Ilse. “Voor hen wilde ik meer thuis zijn. Bovendien vond ik het belangrijk om zelf mijn tijd te kunnen indelen, zodat ik er ook op onverwachte momenten makkelijk voor hen kon zijn. En dat ging alleen als ik mijn eigen onderneming uit de grond stampte.”

Zo gezegd, zo gedaan. Want als Ilse iets in haar hoofd heeft, dan schakelt ze over op actiemodus. Ze startte als VA en schoolde zich bij tot tech VA. Toch wrong het schoentje. Ze hield van de job, maar ze wilde niet constant voor anderen werken en alleen maar uitvoerende taken doen. In plaats daarvan had ze de ambitie om haar eigen bedrijf te doen groeien, liefst los van het uurtje-factuurtjeprincipe

Ilse: “Ik wilde meer verdienen en minder werken. De mensen rondom mij vonden dat niet realistisch, maar ik wist dat het wel kon. Intussen ben ik op de goede weg, gelukkig met de steun van mijn man. Al weet hij volgens mij niet waar ik elke dag mee bezig ben.” 😉

VAN VA TOT ONLINE ONDERNEMER

Toen ze in september 2022 in de Online Product Academy stapte, wist ze meteen dat dit haar toekomst was. Met online producten zou ze zichzelf de vrijheid kunnen kopen waar ze zo naar snakte. Al moest ze dan natuurlijk eerst weten welk product ze op de markt kon brengen. De doelgroep was meteen helder: VA’s. Maar waar hadden ze nood aan en met welke digitale producten kon Ilse hen helpen? Ze had geen flauw idee. 

“Om een online product te maken dat VA’s écht nodig hadden, moest ik effectief met hen samenwerken”, aldus Ilse. “Zo is mijn 1-op-1-mentorship geboren. In dat traject krijgen zowel startende als ervaren VA’s een mooie mix van een sterke opleiding en persoonlijke coaching. Een megafijne job met een extra win: als mentor zit ik bij de bron en voel ik haarfijn aan welke online producten het leven van VA’s makkelijker maken. En daar speel ik graag op in.”

Een aanpak die loont en bewijst dat het helemaal oké is dat je niet meteen weet welk online product je kan maken. Soms heb je een tussenstap nodig die je de weg wijst naar je eindbestemming.

ONLINE PRODUCTEN VAN HANDS-ON HERO

“Al is eindbestemming relatief natuurlijk”, gaat Ilse verder. “Het eindigt nooit. Eens je op pad bent, volgt het ene idee het andere op.” Intussen zijn haar online producten mooi verweven met het mentorshiptraject. Iedere mentee krijgt er immers toegang toe. Wel de producten, niet het mentorship? Ook dat kan.

TRELLOBORD MET ALLE ONMISBARE INFO VOOR STARTENDE VA’S

Ilse koos bewust voor een Trellobord in plaats van een leeromgeving met video’s. Handig daaraan is dat ze info kan aanpassen of toevoegen, zonder dat ze bepaalde video’s opnieuw moet opnemen.

JURIDISCHE TEMPLATES VOOR VA’S IN BELGIË EN NEDERLAND

De VA Hero Legal Freaks kit bevat een template voor algemene voorwaarden, samenwerkingsovereenkomst en privacybeleid.

CANVATEMPLATES VOOR INSTAGRAM

Een pakket vol templates voor posts, stories, highlights en hashtags gericht op de VA-niche. Kleuren en lettertypes aanpassen aan de eigen huisstijl en klaar.

NOTION WORKSPACE VOOR VA’S

Bij het takenpakket van een VA komt heel wat kijken. In een weldoordachte Notion workspace volgen ze alles overzichtelijk op.

GOUD IN HANDEN

Dankzij de OPA besefte Ilse dat ze haar tijd niet meer wil inruilen voor geld. Bovendien wist ze voor ze startte met de cursus totaal niet hoe ze een online product moest maken, promoten en verkopen. Maar daar kwam al snel verandering in. 

Ilse: “Mijn kennis haalde ik grotendeels uit de Online Product Academy. Ik koos voor het fasttracktraject en dompelde me er volledig in onder. Daarna liet ik het even bezinken om later voluit in m’n aanbod als mentor te duiken en van daaruit digitale producten te ontwikkelen. Geweldig aan de OPA is dan dat je makkelijk kan teruggrijpen naar de module die je op dat moment nodig hebt. Het hoofdstuk rond adverteren bekeek ik bijvoorbeeld 2 weken geleden opnieuw, omdat nu pas de tijd rijp is om er ook echt mee aan de slag te gaan.” 

Fantastisch vindt Ilse ook de mindshift die ze dankzij OPA doormaakte. “Ik zag opeens heel duidelijk dat online succes niet alleen is weggelegd voor de grote spelers. Als je hard werkt, is het voor iedereen haalbaar. Meer nog: met een online product dat aanslaat, heb je goud in handen. Het is de ultieme manier om minder te moeten werken en ook tijdens je vakantie inkomsten te genereren. Al verkoopt je product natuurlijk niet vanzelf. Marketing en sales blijven altijd belangrijk.” 

Zo zet Ilse in op masterclasses, een podcast én social proof. Het is haar doel om een consistente omzet van € 10 000 te creëren. Niet met haar 1-op-1-traject, want dan zou haar agenda overvol zitten. Wel met haar online producten. Om dat te realiseren wil ze dé referentie worden als het om VA’s gaat. 

Case Study | Online Product Academy

Bron Online Product Academy https://onlineproductacademy.com/case-study-het-verhaal-van-ilse Ilse Schops van Hands-on Hero maakte het waar en leeft haar droom. Of toch bijna. Want terwijl haar balans tussen

Lees verder »