Wat is jouw Why? Waarom wil jij VA worden?

Wat is jouw Why? Waarom wil jij VA worden?

Het starten van een VA bedrijf brengt zowel enthousiasme als uitdagingen met zich mee. Of je nu aan het begin staat van deze onderneming of al een tijdje bezig bent, er is een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen om je passie en motivatie voor je bedrijf te behouden, zelfs op de dagen waarop je je overweldigd, angstig of gedemotiveerd voelt. Dat hulpmiddel is jouw WAAROM, oftewel jouw diepe drijfveer en motivatie achter je VA-bedrijf.

Je WAAROM is als een kompas dat je op koers houdt en je bedrijf vooruitstuwt, vooral wanneer je je energie of motivatie dreigt te verliezen, of wanneer frustraties de kop opsteken. Het vormt de kern van jouw ondernemersreis en behoort tot de essentiële fundamenten van het starten en laten groeien van een succesvol VA bedrijf.

Laat me je mijn eigen WAAROM als voorbeeld geven.

Voordat ik de sprong waagde en een VA werd, was ik Office Manager bij een IT-bedrijf, gevestigd vlakbij mijn huis. Het klonk op papier als een droombaan: een bedrijfswagen, een tankkaart, een iPhone, een mobiel abonnement, en zelfs een MacBook – alles was voorhanden. Toch voelde ik me niet gelukkig in die job, omdat ik op een vast tijdstip op kantoor moest zijn en sociaal moest zijn gedurende die vaste kantooruren. Dat paste gewoon niet bij mijn natuurlijke werkstijl. Wat ik veel liever wilde, was werken vanuit het comfort van mijn eigen huis, gehuld in mijn favoriete joggingbroek. Of het nu aan mijn keukentafel, mijn bureau, mijn zetel, of zelfs buiten op een mooie dag was, mijn ideale werkplek was flexibel en informeel, precies zoals ik het graag wilde.

Dit besef van wat ik echt verlangde in mijn werk en levensstijl werd mijn WAAROM, mijn drijvende kracht achter mijn beslissing om een VA te worden. Het stelde me in staat om mijn dromen na te jagen en een bedrijf te creëren dat me de vrijheid bood om te werken op mijn eigen voorwaarden, op de plekken waar ik me het meest comfortabel voelde. Het verbinden met mijn WAAROM gaf me de moed om de stap te zetten en een VA-bedrijf te starten, en het blijft me motiveren op mijn reis als ondernemer.

Wat is jouw WAAROM?
Ontdek het, omarm het, en laat het je gids zijn terwijl je jouw eigen VA-onderneming opbouwt.

Het is een droom die werkelijkheid werd

Het is een droom die werkelijkheid werd – mijn eigen baas zijn, mijn werktijden bepalen, zelf kiezen met wie ik samenwerk en de diensten aanbieden die ik het liefst aanbied. En als kers op de taart word ik ook nog eens betaald voor dit alles.

Wat voor mij echt het verschil maakt, is dat ik het liefst in mijn eentje werk. Ik kan mijn energie nu bewaren in plaats van te verspillen aan gesprekken met mensen waar ik eigenlijk niet mee wilde praten. Tegenwoordig kies ik er bewust voor om in contact te zijn met mijn klanten, en dat maakt me gelukkiger dan ooit tevoren.

Wat het ondernemerschap voor mij zo aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om mijn eigen bedrijf te runnen. Ik geniet ervan om te podcasten, nieuwe vaardigheden te leren, calls houden met mijn klanten en aan mijn website te sleutelen. Deze taken brengen echt vreugde in mijn werk.

Het mooiste is dat ik mijn passie voor het helpen van mensen heb kunnen omzetten in mijn droombedrijf. En tegelijkertijd kan ik er altijd zijn voor mijn twee kinderen. Ik ben er letterlijk altijd voor hen, en dat geeft me een diepe innerlijke rust. Het is de perfecte balans tussen werk en privé, en dat is voor mij de ultieme voldoening.

In het kort, dit is mijn WAAROM:

  • Ik wil de vrijheid hebben om mijn eigen werktijden te bepalen, zodat ik huishoudelijke taken kan afhandelen, boodschappen kan doen en kan eten wanneer dat het beste uitkomt.
  • De mogelijkheid om te kiezen met wie ik samenwerk, stelt me in staat om professionele relaties te vormen die echt bij me passen.
  • Het aanbieden van de diensten die ik het meest waardevol vind, geeft me de voldoening van het leveren van werk waar ik echt in geloof.
  • Werken in mijn comfortabele kleding, of het nu mijn favoriete joggingbroek of zelfs mijn pyjama is, maakt mijn werkdag aangenaam en ontspannen, vooral wanneer ik dit kan doen terwijl ik mijn kinderen om me heen heb.
  • Het uitvoeren van werk waar ik gepassioneerd over ben en tegelijkertijd mensen helpen, geeft me een gevoel van doel en vreugde in mijn dagelijkse bezigheden.
  • Mijn onafhankelijkheid als eigen baas stelt me in staat om mijn eigen koers te bepalen en mijn bedrijf te runnen zoals ik dat wil.
  • Of het nu gaat om bloggen, het creëren van ebooks, het aanleren van nieuwe vaardigheden of het fine-tunen van mijn website, ik ben dol op het proces van groei en ontwikkeling.
  • En last but not least, het verdienen van geld door te doen wat ik liefheb en waarin ik geloof, voegt de ultieme beloning toe aan mijn ondernemersavontuur.

Het is belangrijk om jezelf de vraag te stellen: WAAROM wil je een Virtual Assistant (VA) worden?

Wat zijn de diepere drijfveren achter jouw beslissing om deze boeiende reis te beginnen

Of je nu nog aan het brainstormen bent over de mogelijkheid om een VA te worden of al onderweg bent, het is belangrijk om je “waarom” helder voor ogen te hebben.

Stel je voor dat je een VA wilt worden om:

  1. Flexibiliteit in je werktijden te hebben: Misschien wil je je werktijden zelf bepalen, zodat je de vrijheid hebt om ’s ochtends vroeg te werken of ’s avonds laat, afhankelijk van wat het beste bij jou past.
  2. Vanuit huis te werken en tijd met je gezin door te brengen: Voor sommigen is het verlangen om vanuit huis te werken de drijfveer. Hierdoor kun je meer quality time doorbrengen met je gezin, wat vooral belangrijk is als je kinderen hebt.
  3. Werklocatie vrijheid te ervaren: Misschien is het reislustige in jou, en droom je ervan om vanaf elk gewenst punt op de wereld te kunnen werken. Van de bank tot een koffiebar tot het paradijselijke Bali.
  4. Je eigen baas te zijn: De aantrekkingskracht van onafhankelijkheid kan groot zijn. Het idee om je eigen beslissingen te nemen en je eigen koers te bepalen, is voor veel mensen de ultieme motivatie.
  5. Voldoening te halen uit het Helpen van mensen: Als je vreugde haalt uit het ondersteunen en helpen van anderen, kan dit een belangrijk onderdeel zijn van jouw “waarom.”
  6. Werk te doen waar je echt gelukkig van wordt: Als je werk kunt doen dat je echt vervult en waar je blij van wordt, is dat een enorme motivator.
  7. Je eigen tarieven te bepalen en goed geld te verdienen: Het financiële aspect kan ook een belangrijke rol spelen. Het vermogen om je eigen tarieven vast te stellen en een goed inkomen te genereren, kan een krachtige motivatie zijn.

Neem even de tijd om je “waarom” op te schrijven en bewaar het op een plek waar je het regelmatig ziet. Of het nu aan je spiegel, in je dagboek, of in je handtas is, dit zal fungeren als een constante herinnering aan wat jou drijft. Wanneer je een motivatieboost nodig hebt, zal je “waarom” daar klaarstaan om je te inspireren en te motiveren op je reis als VA.

Ga nu aan de slag met het opschrijven van jouw “waarom”.

Case Study | Online Product Academy

Bron Online Product Academy https://onlineproductacademy.com/case-study-het-verhaal-van-ilse Ilse Schops van Hands-on Hero maakte het waar en leeft haar droom. Of toch bijna. Want terwijl haar balans tussen

Lees verder »